Litteralunds skrivartävling

Skrivartävlingen vänder sig till dig som är 13-18 år och gillar att skriva.

Grattis till vinnarna av årets skrivartävling!

 

Kategori 13-15 år

Förstapris går till Kerstin Hillebäck för texten Allt för min syster

Andrapris går till Ida Lassing, för texten Fallen Angel, Risen Demon

Kategori 16-18 år

Förstapris går till Isabel Gonzalez Södersten för texten Soffan

Andrapris går till Klara Persson för texten När klockorna slutar slå

 

Tema 2018: Fantasy

På allmän begäran utökar vi nu Litteralunds skrivartävling till två ålderskategorier, en för dig som är 13-15 år, och en för dig som är 16-18 år.

Formen är fri. Du kan skriva en novell, en dikt eller en pjäs, eller något helt annat – du väljer! Bidraget får vara på max 8 000 tecken (ca 2 A4).

Förstapris är en LÄSPLATTA.*

Vinnarna avslöjas onsdagen den 18 april kl. 19.00 på Stenkrossen (Kastanjegatan 13), under Litteralund. Två vinnare i varje kategori! De vinnande bidragen dramatiseras av Unga Mån.

Tjugo utvalda bidrag publiceras i en bok som alla författarna till de utvalda 20 får under finalkvällen.

Skicka ditt bidrag till litteralund@lund.se senast den 25 februari – glöm inte att skriva ditt för- och efternamn, ålder och vilken ort du bor på!

*Tävlingsvinster beskattas om du vunnit på grund av din prestation och om värdet på vinsten är mer än 1 300 kronor. En läsplatta är värd ca 1 800. Summan läggs till din övriga inkomst för 2018 och beskattas med vanlig kommunalskatt som kan variera beroende på vilken kommun du bor i (i Lund ca 33 %). OBS! Om din totala inkomst för 2018 är mindre än 19 247 kr (inklusive det som läsplattan är värd) beskattas du dock inte alls. Läs mer på Skatteverkets hemsida

Lunds kommun